Hoe werken we samen tijdens 100-100-100?

100 dagen, met 100 huishoudens, 100% afvalvrij. Gaat dat lukken?

Met deze proef willen wij graag onderzoeken wat je, als huishouden, nodig hebt om minder afval te produceren. Al heel veel mensen hebben enthousiast gereageerd. Sinds de start van de allereerste proef bij afvalverwerker ROVA hebben al honderden huishoudens geprobeerd om zonder afval te leven. Nu is het de beurt aan ons! Jij kunt op dit platform meedoen, ga je de uitdaging aan?

Afvalmeter invullen


100% restafvalvrij!

Op de afvalmeter vul je wekelijks in hoeveel restafval je hebt. Je weegt zelf je afval en vult het getal in kg in op de afvalmeter. Heb je minder dan een kg? Hartstikke goed! Vul dan het getal achter de komma in, bijvoorbeeld 0,24kg.  

Tijdlijn


Deelnemers doen weekopdrachten, plaatsen tips, stellen vragen en reageren op elkaar.

Als alle deelnemers bekend zijn gaan we aan de slag

Deelnemers delen ervaringen

Als je meedoet sta je er zeker niet alleen voor. Op verschillende manieren krijg je hulp van professionals en van andere deelnemers. Naast het uitvoeren van de weekopdrachten, kunnen deelnemers elkaar op dit platform tips geven, vragen stellen en reageren op elkaar. Zo kun je tips en trucs met elkaar uitwisselen om zo min mogelijk afval over te houden. Op naar 100 dagen, met 100 huishoudens naar een 100% afvalvrij leven!