Suzanne Rijsdijk Week 6
Geplaatst op: 22-04-2016 23:40  

Ik merk dat er vele zijn die weinig tot geen kliekjes hebben. Wat knap ik heb er elke week wel een paar. Ik kook ook nooit afgelast. De ene dag hebben de meiden reuze honger en de andere dag eten ze katte kliekjes. Zo heb ik vaak nog wel te veel rijst gekookt. Geen probleem, de volgende dag eten we voor de lunch rijsten pannenkoekjes. De meiden zijn er dol op. Het is een soort 3 in de pan. Wat heb je / wat hoop je. Over gebleven gekookte rijst zelfrijzend bakmeel 1 ei Melk (of kokosmelk) Wat gemalen kaneel en een zakje vanille suiker. Evt geraspte appel of rozijnen Maak een lobbig beslag van de zelfrijzend bakmeel,melk,ei. Meng daarna de rijst erdoor, de kaneel en vanille suiker. Voeg naar smaak de geraspte appel toe. Verhit in de pan een klontje boter en voeg de gesmolten boter toe aan het beslag. Roer het beslag nog even goed door. Neem een eetlepel en schep hiermee 3 hoopjes beslag verspreid in de pan. Bak dit zoals een pannekoek. Heerlijk met stroop. In plaats van appel kun je er ook ander fruit door doen of ook lekker stukjes gedroogd fruit, geraspte kokos met wat gember en ananas. Je kunt ze ook hartig maken. Dan voeg je er geen suiker en kaneel toe, maar een fijn gesneden prei of bos uitje, plakjes fijngesneden ham en curry kruiden, mespuntje sambal. I p. V stroop kun je er chili saus of chutney of salsa bij eten.


Reacties
Marijke Loef 

Dank je wel voor dit recept. Klinkt heel lekker, zeker het uitproberen waard!

Sabine Gerrits 

Net wat je zegt, ook hier eten ze de ene keer wat meer dan de andere keer. Ik vind dat ook helemaal niet erg. Wat over is wordt gewoon de volgende dag tussen de middag of uit school alsnog gebruikt.

Saskia van 't Hullenaar 

Rijst kun je ook heel erg goed invriezen Suzanne! En nee hoor je bent echt niet de enige met regelmatige kliekjes! ;)

Wij gaan ervoor! 

Heb je recept opgeslagen! Vind het een hele leuke!

Bekijk weekopdracht